Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Havregrød, værsgo’

06DEBjeve-Mads-Fuglede-Grof.jpg
BMINTERN - Mads Fuglede Groft Fold sammen
Læs mere

Ida Harbølle Ihle er studerende ved Århus Erhvervsakademi og er led og ked af, at hun kun får udbetalt 5.000 kr. i SU, men ingen ekstra løn udbetalt, når hun er i praktik.

Derfor stiller hun det væsentlige spørgsmål i Politiken, der snart bør lave et særskilt tillæg for krænkede medborgere: »Er det fair, at fordi jeg er studerende, så skal jeg i løbet af min uddannelse leve af havregrød?«

Og her er svaret ret enkelt, at man skal være glad for at være borger i det eneste land i verden, der giver unge en uddannelse, der er betalt af andre, og SU, der er betalt af andre, og nyde sin havregrød, mens man tænker over, at man en dag vil være en del af en arbejdsstyrke, hvor man via skat på sit lønarbejde giver andre unge samme enestående mulighed for at realisere deres egne drømme, trods perioder med havregrød og tilløb til forkrøblende narcissisme.