Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Har Mø reelt haft et valg?

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere

Sangerinden MØ (Karen Marie Ørsted) er havnet i et politisk stormvejr. »Israel! I can’t wait to play Tel Aviv for the 1st time. Xx MØ,« skrev hun på Facebook. Derefter er det væltet ind med kritik fra en række af hendes fans samt fra Palæstina-aktivis­ter, der aldrig før havde hørt om MØ. En af de sidstnævnte er den meget muslimske, meget venstreorienterede, meget palæstinensiske og lidt jurastuderende Tarek Hussein. Han kritiserer MØ for hendes forsøg på at dele sol og vind lige.

»Hendes respons er så at køre hele den der »jamen-det-er-lige-synd-for-både-palæstinenserne-og-israelerne«-retorik velvidende, at det er palæstinenserne, som i 70 år har været besat, tortureret og behandlet som andenrangsborgere,« erklærer Tarek Hussein på Facebook. »Men hey, det er jo meget fifty-fifty. For at jævne lidt ud, så kan hun fortælle, at overskuddet af koncerten går til et israelsk/arabisk musikprojekt,« fnyser han.

Hussein overser, at der måske engang imellem har været nogle palæstinensere, som slagtede israelske civile med selvmordsbomber, når de palæstinensiske organisationer Hamas og Fatah ikke bekrigede hinanden indbyrdes. Den israelske såkaldte fredsfløj er nærmest udraderet i dag. Ikke fordi de er blevet slået ihjel af palæstinensisk terror, men fordi de er blevet træt af palæstinensisk dobbeltspil.

MØ lander midt i det hele, i moderne Tel Aviv. Burde hun være taget til Gaza i stedet? Her er det ikke sikkert, at hendes bare ben og sensuelle sange ville have fundet nåde for de islamiske fundamentalistiske palæstinensere, der styrer stedet. Så måske er problemet ikke, at MØ vælger side mellem Tel Aviv og Gaza – Israel og Palæstina. Måske er problemet, at palæstinenserne reelt ikke givet hende mulighed for at vælge.