Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Haiti retur

05DEBjeve-Klaus-Kjoeller-Gr.jpg
BMINTERN - Klaus Kjøller Groft Fold sammen
Læs mere

I anledning af sin 80 års fødselsdag har digteren og filmmanden Jørgen Leth sagt til Jyllands-Posten: »Jeg kan simpelthen ikke forstå den angst for det fremmede, der gør sig gældende i Danmark.« Samtidig indrømmer han, at han ikke har »løsningen på de logistiske problemer, som kommer med indvandrere og flygtninge.«

Leth nyder en stor del af året livet i et af Jordens fattigste lande, men »er afklaret med, at jeg ikke kan være i Haiti, hvis jeg er invalideret eller alvorligt syg.« Leth bekræfter hermed, at man godt kan være en stor digter og samtidig være naivt uvidende om elementære politiske sammenhænge.

Hvis Haitis befolkning havde råd til at rejse til velfærds-Danmark og melde sig som flygtninge, ville Leth både miste sit elskede Haiti og et velpolstret sygehusvæsen, han kunne vende hjem til.