Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hækkerups vederlag

Edith Thingstrup.
Læs mere
Fold sammen

Tidligere sundhedsminister Nick Hækkerup (S) tager fem skattebetalte ugers orlov fra Folketinget for at tage familien med på ferie til Bali og New Zealand. Med sig har han sit eftervederlag på 125.000 kroner, skriver Ekstra Bladet. Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, er naturligvis stærkt forarget.

»Hvis man har haft en ministerindkomst gennem fire år, burde man selv kunne betale for fem ugers ferie,« erklærer Dragsted, som åbenbart ikke anerkender, at lønmodtagere har ret til de personalegoder, der fremgår af deres kontrakt.

Nick Hækkerup ser filosofisk på problemet. »Jeg kunne jo lige så godt sætte mig hjem og lave ingenting og stadig få pengene. Det er penge, jeg får, om jeg holder ferie, spiller fodbold eller har fået et nyt arbejde,« fastslår Hækkerup.

Herfra har den tidligere minister fuld opbakning. Jo mindre politikere opholder sig på Christiansborg, jo bedre. Tænk, hvor mange nye ulykker, de kunne finde på, hvis de virkelig passede deres politiske arbejde.