Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Gud mildner luften

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Lars Løkke Rasmussen har givet et interview i Berlingske, hvor han takker Vorherre for, at VK regerede i nullerne. Den tak skal statsministeren ikke rette til Vorherre, som er ligeglad med partipolitik, og som aldrig er på valg. Løkke skal rette sin tak til et flertal af vælgerne. Og se, det er noget helt andet og meget mere omskifteligt. Socialistisk Folkepartis finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, er rasende over interviewet – dog ikke af teologiske årsager: »Undskyld hvad?! Her er tale om historieforfalskning af værste skuffe,« skriver Bech Poulsen, som henviser til den såkaldte Rangvid-rapport om finanskrisens årsager.

Lisbeth Bech Poulsen har fuldstændig ret i at påpege, at rapporten på almindelig dansk siger: »Den danske politik under Fogh og Løkke forværrede finanskrisen.« Men Lars Løkkes pointe er alligevel god nok: Det gik for alvor galt, fordi Fogh ikke kunne holde styr på de offentlige udgifter. Og var for alvor gået galt, hvis venstrefløjen havde haft magt til at smide endnu flere penge ud af vinduet under finanskrisen. Sådan er der så meget. Politikere må konkurrere på livet løs om, hvem der er mindst elendig til at forvalte vores penge. Vi stakkels skatteydere kan bare takke Vorherre for, at Gud mildner luften for de klippede får.