Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Gud er død præster

Læs mere
Fold sammen

En række kække folkekirkepræster har chokeret den lille flok, der går i kirke, mens de har underholdt det store flertal, der tror på »mennesket«. De har til Jyllands-Posten bekendt, at de ikke tror på, at Jesus stod op fra de døde sådan rent »fysisk«.

»Opstandelsen er ikke en hændelse i moderne historisk forstand,« oplyser en pastor Basie os om. Gad vide hvad han mener med »i moderne historisk forstand«? De tror heller ikke på en skabende Gud, og i solidaritet med konfirmander og socialdemokrater tvivler de på jomfrufødslen.

De skal til samtale med biskopperne, og hvad kommer der ud af det? Ingenting, naturligvis. Men hvad er det så, de tror? Jo, der er, siger de forlegent, tale om poetisk sprog, symboler eller fortællinger. Men er det ikke synd for poesi og fortællinger, at de skal være de skraldespande, hvori man smider gamle sandheder, når de ikke længere er troværdige?

Der er naturligvis intet nyt i, hvad de siger. De har lært det på universitetet. De praktiserer kristendom af sentimentale grunde.