Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Zenia Stampe ser kvindeundertrykkelse overalt

Stampes undertrykkelse

Nima Zamani

På Facebook har über-feministen fra Radikale Venstre, Zenia Stampe, formået at få Danmarks hjemsendelse af syriske flygtninge til at handle om kvindeundertrykkelse, fordi der er kvinder blandt disse flygtninge. Personligt mener jeg ikke, at tiden endnu er inde til at sende disse mennesker hjem til så utrygt og krigshærget et land. Men at kalde det for kvindeundertrykkelse, fordi kvinder rammes af denne politik, er jo ensbetydende med, at det så også er mandeundertrykkelse, fordi mænd rammes af denne politik. Det må endvidere betyde, at alle regler nogensinde, ifølge Zenia Stampe, er undertrykkelse af køn, fordi de rammer mennesker, der selvsagt enten er mænd eller kvinder.

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Nyt fra Per Kovending

Jarl Cordua

Deres Groft sagt har tidligere annonceret, at De Konservatives sundhedsordfører Per Larsen er i gang med et rekordforsøg i flest mulige politiske kovendinger på kortest tid. Ikke længe skulle der gå, før man på ny så Larsen rende fra sit oprindelige standpunkt i en sag.

K-ordføreren var længe for regeringens forslag om automatisk nedlukning af skole og erhvervsliv i kommuner, der blev ramt af for høj covid-19-smitte. Kritikere mente dog, at ordningen var for firkantet og ramte i flæng. Den kritik bed dog ikke på Larsen. Det gør den så nu efter ordningens møde med virkeligheden, hvorfor han nu – igen – er vendt på en tallerken.

Om Larsen formår at fastholde et synspunkt mere end et par dage, er i det hele taget tvivlsomt.
Nogle kunne nok bekymre sig om ordførerens troværdighed, men her maner Groft sagt til beroligelse. For siden Larsen i fjor under en traktordemonstration i Hjørring i modstrid med sandheden påstod, at tre minkavlere havde begået selvmord, har den lignet et fladt dæk.