Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Vi må for anstændigheden og demokratiets skyld stoppe Trumps svigerdatter med alle midler

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Tidlig indsats

Eva Selsing

Den Unævnelige – D. Trump – har en svigerdatter, der muligvis er i færd med at køre sig selv i stilling til næste valg. Lara Trump hedder hun, der er gift med The Donalds søn Eric.

Den er ikke god. Hvordan bremser vi det? Man må begynde allerede nu med en kampagne. Hun må have sagt noget, der kan hypervinkles og skandaliseres. Det gælder selve Anstændigheden og Demokratiet, som simpelthen vil afgå ved døden, hvis endnu en Trump ender i Det Hvide Hus. Alle gode medier må samle sig, gennemgå alle udtalelser og interviews, Instagram-opslag og gamle kærestebreve. Udtalelser fra bitre ekskærester, rivaliserende familiemedlemmer, politiserende psykiatere og den slags kan også gå an. Det kaldes rettidig omhu, bønder.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Coronakrisens profitører

Peter Nedergaard

En række faggrupper forsøger at udnytte coronakrisen til egen fordel. Det er der intet overraskende i. Det er ræson d’etre for disse faggrupper og deres organisationer. Sygeplejerskerne vil gerne have endnu mere i løn, selv om denne faggruppe med en mellemlang uddannelse allerede ligger meget lunt i svinget. Psykologernes formand forsøger også at gøre kraftigt opmærksom på alle de behandlingskrævende psykologkrævende skader, som coronakrisen har affødt. Som sagt. Det er kun såre naturligt. Groft sagt siger intet ondt ord i den anledning. Derimod maner vi til, at udsagn fra de pågældende faggrupper underkastes en ekstraordinær kildekritik, som gerne må indebære mistanke om, at de meler deres egen kage. Og vi anbefaler, at man fastholder denne mistanke, indtil det modsatte er bevist.