Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Venstrefløjens boligpolitik skaber mere ulighed

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ikkeintenderede konsekvenser

Peter Nedergaard

Hvem er det, som gang på gang spænder ben for nye boliger i københavnsområdet? Så er det de uendelige arealer på Kløvermarken, som ikke må få boliger bygget. Så er der Christiania, hvor man accepterer tyveri af fællesskabets ejendom og en uhensigtsmæssig bosætning midt i nogle af de potentielt mest attraktive områder af hovedstaden. Endelig er det nu lossepladsen på Vestamager, som ikke må få nogle få boliger tilført. Svaret er venstrefløjen. Hvem er det, der også konstant beklager de kløfter, det skaber, at priserne på boliger tager himmelflugtsvejen i København, fordi der er for få boliger i forhold til efterspørgslen? Svaret er igen venstrefløjen. Det er muligt, at venstrefløjen ikke har haft intentioner om, at dens boligpolitik skulle skabe mere ulighed. Det tror vi gerne. Men det er ikke desto mindre dens effekt.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Mor og barn

Hans Hauge

»Eksperterne siger…« noget om at adskille mor og barn. Behøver man eksperter for at sige noget om det? Enhver mor er vel ekspert. Og findes der ikke noget, der hedder far og barn? Sokrates argumenterede i Platons »dialog« (dialog var også mode i Grækenland) »Staten« for, at man burde fjerne børn fra deres forældre, mens de var små, for at forældrene ikke skulle ødelægge dem (radikalisere). Men så kom kristendommen og afløste græsk filosofi. Siden da er menneskene blevet præget med billedet af Jomfru Maria og Barnet. Madonnabilleder findes selv i Enhedslistens og eksperternes »hjerner«. Derfor fremstår socialdemokraten Rasmus Stoklund som en ond platoniker, når han kan finde på at ødelægge de progressives tårepersende Madonnabillede.