Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Venstre skal bare være mere grønt, mere feministisk og mere woke

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Woke Venstre

Eva Selsing

Det har været en ørkenvandring for J. Ellemann-Jensen. Alene i det store parti, hvor nationalkonservatisme og lokalidioti hele tiden truer udsynet og visionerne. Ellemann vil bare gerne have lov at være grøn, feministisk, underlægge fædrelandet internationale magthavere og hente mere islam hertil. Er det så slemt? Åbenbart, for det går ikke så godt i meningsmålingerne.

Men nu er der endelig gode nyheder! Ellemanns ærefrygtindgydende vid har fundet et match i en anden Venstrepolitiker, Camilla Søe, hvis livsværk indtil videre består i at ride på #metoo-bølgen. Camilla Søe har i Ræson forfattet en politisk triumfplan for Venstre. Den går ud på, at bondepartiet skal være mere grønt, mere feministisk og mere woke. Altså mere Jakob Ellemann! Har Jakob Ellemann mon nogensinde hørt noget så sandt og klogt? Det tror vi ikke.

Terrorist-mødre

Nima Zamani

Længe har regeringen ikke villet hente 19 danske børn hjem fra syriske fangelejre. Årsagen er ifølge regeringen, at seks-syv mødre, der måske/måske ikke er terrorister, kunne finde på at følge trop. I en tid, hvor kvinder stormer frem som det nye stærke køn, kan jeg godt forstå, at regeringen bliver nødt til at omtale disse som særdeles dygtige terrorister. Alt andet ville jo være kønsdiskriminerende, selvom terror traditionelt set har været et mandejob. Men PET har generelt rigtig god erfaring med at kortlægge, overvåge og fange terrorister, inden de når fra planlægningen af et angreb til fuldbyrdelsen af angrebet. Mon ikke det også bliver tilfældet, hvis det viser sig, at disse kvinder vender snuden hjem som terrorister.