Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Velkommen til virkeligheden, Ingrid

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Fremtiden

Lars Møller

HK-tillidskvinde Ingrid Kryhlmand brokker sig over forholdene på Københavns Universitet. Det viser sig, at almindelige HK-opgaver bliver akademiseret. De højtlønnede akademikere sidder og gør opgaverne mere indviklede og skaber dermed arbejde til endnu flere akademikere. Ingen ved rigtig, hvilken nytte de gør, men de bliver flere.

Samtidig bliver almindelige administrative opgaver, der før blev lavet af HKere, nu pålagt forskere, som får mindre tid til deres kerneproduktion.

Groft sagt kan trøste Ingrid med, at hun er blevet ramt af virkeligheden. I forsvaret har man haft sådanne vilkår i lang tid. Det virker fint, hvis man lige ser bort fra kerneproduktionen. Det er derfor at 25 pct. af forsvaret består af civile. De er gode, bare ikke til kerneproduktionen.

Her bor de tossede

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Scene fra det svenske naboland: En tidligere irakisk forsvarsminister, Najah al-Shammari, indvandrer til Sverige i 2009. Han får opholdstilladelse 2011 og statsborgerskab 2015. Efter egen og egen læges bedømmelse er Najah al-Shammari for syg til at arbejde og får derfor en permanent sygepension udbetalt af den svenske stat.

Det forhindrer ham dog ikke i at vende tilbage til Irak i år for at genindtage jobbet som forsvarsminister i den irakiske regering. Her er han med til at slå det folkelige oprør ned overalt i Irak, hvilket kræver snesevis af døde og endnu flere sårede. Selv modtager Najah al-Shammari stadig i Irak sygepension fra den svenske stat.