Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Trine Bramsen og forsvarets uofficielle færgetaxa

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Taxa-Trine

Jarl Cordua

Det er hårdt at være forsvarsminister. Det har Trine Bramsen flere gange måttet erfare. For eksempel kan hun ikke behandle forsvarschefen som dørmåtte ved at kalde ham styrelseschef, uden at hele forsvaret og pressen flipper ud.

Da Mette Frederiksen beordrede hende på kampagneturné rundt i valgkredsen her i august, hvor Bramsen også skulle omkring partiforeningen på Ærø til en snak om sæler i campingvognen »Røde Grethe«, var den så gal igen. For imens nedsmeltede den afghanske hær så hurtigt, at Kabul skulle evakueres, uden at Bramsen fandt anledning til at afbryde valgkampen for at returnere til ministeriet. Til gengæld var det ikke svært at afgøre, om Bramsen kunne gøre brug af et af forsvarets skibe fremfor at tage Ærø-færgen. På grund af opstået tidsbekneb fik ministeriet nemlig kreativt indchartret marinehjemmeværnskutteren »Luna«, hvor ministerens tilstedeværelse ved et trylleslag fik status af »besøg på kutteren« fremfor at være passager på forsvarets uofficielle færgetaxa.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hyr en tidligere minister

Peter Nedergaard

Det er ifølge en ny forskningsartikel svært for tidligere danske ministre at få et tilfredsstillende job efter, at de er ophørt som ministre. Nogle ministre må endda uddanne sig i en helt ny retning, før jobbet kommer. Andre bliver vraget, fordi de potentielle arbejdsgivere tvivler på, at de reelt har fungeret som ledere. Endelig er der arbejdsgivere, som frygter, at den nye arbejdsplads så at sige bliver overtaget af de tidligere kendte ministres brand. Groft sagt beder dog så mindeligt arbejdsgivere om at give de tidligere ministre en chance. Tag nu for eksempel Lars Løkke Rasmussen. Han er i færd med at lave endnu et politisk parti på den overbefolkede midte, fordi han blev smidt af posten som Venstres formand og ikke kan få en ordentlig stilling i det private. Hyr ham venligst, kære arbejdsgiver. Om ikke for din egen skyld, så i det mindste for Danmarks skyld.