Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Trine Bramsen er årets leder

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Årets leder

Lars Møller

Groft sagt indstiller hermed forsvarsminister Trine Bramsen (S) til Årets leder. Som motivation for indstillingen skal anføres, at Trine er en omkostningsbevidst leder, der bestandig søger at optimere organisationen. For eksempel fyrede hun sin koncernstyringsdirektør, fordi denne ikke evnede at få den daværende departementschef til at læse sin mail; dermed sparede hun organisationen for lønudgifter på mindst et par millioner. At organisationens økonomi siden har fået et overforbrug på 1,5 milliarder kr., er ikke Trines skyld. Ministeren har videre vist sig som en resolut og handlekraftig leder, der gerne handler, før hun tænker, hvilket især ses ved hjemsendelsen af FEs topledelse for mindre end et år siden. At hjemsendelsen har vist sig at være ubegrundet, er ikke Trines skyld. Groft sagt håber, at indstillingen kommer i betragtning og står gerne til rådighed med yderligere oplysninger.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Fisk rådner fra hovedet

Peter Nedergaard

Anne Engdal Stig Christensen er direktør for TV 2, der i årevis har haft en gennemseksualiseret kultur, som har afstedkommet, at blandt andet praktikanter er blevet presset til sex. Det er dokumenteret via en meget omtalt dokumentar. Samme Anne Engdal var øverste chef på et fagligt seminar på TV 2, hvor der i en såkaldt goodie bag til alle deltagere var anbragt et kondom med TV 2s slogan: »Alt det vi deler«. På samme seminar holdt hun en tale, hvori hun udtalte, at man gerne måtte »tage hende på røven«, og at hun ville blive skuffet, hvis det ikke skete. Endvidere har hun været en af hovedpersonerne i TV 2s sexlumre 25-årsjubilæumsvideo sammen med Jes Dorph-Petersen og Michael Dyrby. »Fisk rådner fra hovedet,« skrev Plutarch. Groft sagt er enig. TV 2s problem ER hovedet = ledelsen.