Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Thulesen Dahl er som min hund, Møffe

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Genistreg

Lars Møller

Formand Kristian Thulesen Dahl (DF) står bag endnu en politisk genistreg. Vi erindrer, at han havde en noget begrænset succes med at omfavne Socialdemokratiet før sidste folketingsvalg, men man må tage hatten af for manden.

Han minder en del om denne Groft sagt-skribents trofaste hund, Møffe. Når hundedyret først har fået en idé, slipper han den kun modvilligt.

Formanden sætter spørgsmålstegn ved Venstres formand Jakob Ellemann-Jensens automatiske kandidatur som en kommende borgerlig statsminister. Alternativet må i så fald være den nuværende socialdemokratiske statsminister, hvilket ses at harmonere dårligt med en borgerlig status, hvis Kristian ikke i stedet vælger at pege på Alternativets selverklærede kandidatformand, Uffe Elbæk. Det bliver en spændende kombination.

Borgerligt harakiri

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det er efterhånden en slags selvfølge, at Christiansborg-borgerligheden primært arbejder på at overhale venstrefløjen indenom. På venstrefløjens egne præmisser. Hvem kan være mest progressiv? Det kan Venstre!

Skulle De være i tvivl? Den nyslåede formand, Jakob Ellemann-Jensen, har nemlig bebudet, at han vil bruge en halv milliard mere på klima end regeringen. Tag dén, kommunister! Men hvorfor blot en sølle halv milliard? Det kan du gøre meget bedre, Jakob.

Heldigvis er der masser af områder, hvorpå den knuste borgerlighed kan være venstreorienteret. Man kan kræve kønskvotering alle vegne, for »ligestillingen kommer ikke af sig selv«, vel? Man kan støtte øremærket fædrebarsel, men nu med 100 pct. af barslen til manden – måske med krav om at han bærer kjole imens? Man kan også gå linen ud i regnbuesagen og fængsle enhver, der begår tankeforbrydels.., undskyld, laver mikroaggressioner. Og så videre. Potentialet er enormt.