Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Texas og Taleban har fået lidt mere til fælles

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Texas og Taleban

Nima Zamani

I Texas, USA, har man netop indført en lov, der forbyder abort efter sjette uge af graviditeten. Dette gælder også, hvis graviditeten er opstået som følge af voldtægt eller incest. Årsagen til denne nye og massivt kvindeundertrykkende lov skal naturligvis findes i den reaktionære og fascistiske tro på Gud. Således må man sige, at et stykke af det ellers så frie USA nu minder om dét islamiske Afghanistan, som de patriotiske texasianere ellers har elsket at bombe i årtier, fordi det såkaldte amerikanske livssyn skulle udvides dertil.

Men et stort nok antal mennesker i Texas støtter jo magthavere, der nu har berøvet kvindens selvbestemmelsesret – også når hun er blevet gravid som følge af, at hendes far eller onkel har voldtaget hende.

Således skal der lyde et stort og ironisk tillykke til Texas – og dermed vores allierede – der nu groft sagt har lidt mere til fælles med Taleban.

Instagram vs forældre til dræbte soldater

Eva Selsing
Øv, så var der endnu en kedelig og helt, helt tilfældig censurfejl fra vores tech-oligarki. Moderen til en af de 13 amerikanske soldater, der blev dræbt i Kabul, fik slettet sin instagramkonto forleden. Det begyndte med, at hun pludselig, efter at have fået mange følgere i kølvandet på sønnens tragiske død, begyndte at få advarsler for månedgamle posteringer. Med denne pludseligt skabte historik mente Instagram det passende at slette hele hendes konto.

Det havde i hvert fald ikke noget at gøre med den kritik af præsident Bidens ansvar for hendes søns skæbne, hun fremkom med. Selvfølgelig ikke; det ville jo betyde, at Instagram tog ideologisk stilling til og censurerede forældre til børn, der var døde som en følge af fatalt inkompetent udenrigspolitik under en venstreorienteret regering.

Dét er i hvert fald ikke sandt! Facebook, som ejer Instagram, har senere meldt ud, at det var en fejl at lukke moderens konto. Jaja. En dum fejl, en lille ’glitch.’ Skægt, som disse censurfejl så ofte rammer borgerlige mennesker og folk, der kritiserer den venstreliberale overklasse.