Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Stop straks mobningen af denne sande mand af folket, Simon Kollerup

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Folkets mand

Lars Møller

Groft sagt må imødegå den folkelige opstand mod erhvervsminister Simon Kollerup. Kritikken mod den geniale regel, om at man skal bestille bord 30 min., før man kan mæske sig på et lille listigt sted, er simpelthen unfair. Simon har hele sit liv levet i den socialdemokratiske politikerboble og har derfor ikke rigtig føling med almindelig praksis ude i samfundet. Når hans sekretær bare kan bestille et bord, når han bliver sulten, så gælder det da alle. Hvad er så problemet? Det er unfair at kritisere en mand, der ikke ved bedre. Rygtet vil vide, at Simon som sin kære leder også gerne spiser en makrel-i-tomatmad ovenikøbet i sutsko. Man mobber ikke en sand mand af folket, så det må stoppes snarest. Alt andet er synd for Simon.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Mørkekammeradvokaten

Peter Nedergaard

Skatteborgerne betaler hvert år millioner og atter millioner af kroner til Kammeradvokaten for juridisk bistand til offentlige myndigheder. Men mere vil have mere. Derfor har Kammeradvokaten nu lanceret kurser for offentlige sagsbehandlere med fif om, hvordan man slipper udenom at give aktindsigt, når emsige borgere og medier anmoder om oplysninger i henhold til offentlighedsloven. Det problem vil Kammeradvokaten gerne hjælpe dem af med. Som det hedder i reklamevideoen fra Kammeradvokaten om, hvordan man mørklægger offentligheden: »Hvordan kan du begrænse eller måske helt afslå aktindsigtsanmodninger som følge af ressourcemæssige hensyn? Og mere vigtigt: Hvordan begrunder du det konkret?« Groft sagt siger: »Tak for kaffe«.