Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Stop kritikken af Mette Frederiksen

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Få det stoppet

Lars Møller

Politiske undermålere og pseudoeksperter kritiserer landets statsminister Mette Frederiksen (S) for helt overflødigt at rejse til Østrig og Israel i marts. Ingen kan se formålet eller resultaterne, men det kan Groft sagt. Vi henholder os til regeringens uvildige og neutrale sandhedsorakel, udenrigsminister Jeppe Kofod (S). Han mener, at kritikken er skudt helt ved siden af. Herhjemme var mangel på vacciner, beskyttelsesudstyr og produktionsfaciliteter, så hvis statsministeren under coronakrisen ikke skulle bruge kræfter på at skabe internationale samarbejder og alliancer, hvornår skulle hun så? Måske vil nogle hævde, at ingen af landene producerer de angivne mangler, men de overser det vigtigste. Vejret herhjemme var elendigt, og det er vel ikke overflødigt eller ligegyldigt, at statsministeren får lidt opmuntring i varmen. Kritikken er kun udslag af brødnid og misundelse.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Eksperter vs børn

Eva Selsing

Ahhh, den søde lugt af Sovjet om morgenen. Velkommen til tvangsbarsels-Danmark; feminismens og erhvervslivets søde drøm. »Eksperterne« er forudsigeligt glade, for »eksperter« er som regel sådan nogen, der tænder på penge, ligestilling og alt derimellem, og den nye feministiske lov er ingen undtagelse.

Helt orgasmisk er stemningen, da eksperterne finder ud af, at far formentlig bare lader være med at tage sin barsel. Det vil nemlig øge arbejdsudbuddet, fordi kvinderne samtidig, som en konsekvens af loven, vil tage mindre. Det betyder FLERE PENGØØØHH, og så er erhvervslivets robotter glade. Men det betyder også, at de helt små børn skal tidligere i institution, og så er de venstreradikale for deres del lykkelige. Arjmen, velsignelserne vil da ingen ende tage!