Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Støjberg er stadig en sejrsdame takket være fremragende spin

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skarpe, skamløse Støjberg

Nima Zamani

Et flertal i Folketinget nedstemte forleden Inger Støjbergs ønske om, at hendes rigsretssag skal live-transmitteres. Stiller man et forslag, der får afslag, vil det normalt betragtes som et nederlag. Men lige præcist i dette tilfælde er Støjberg stadig sejrsdame.

Uanset om man måtte være politisk uenig med Støjberg eller foragte politisk spin, må man blot konstatere, at forløbet omkring, hvorvidt sagen skulle sendes på tv, har været fremragende spin. Såfremt Støjberg havde fået flertal for forslaget, ville hun bruge det til at lægge korte og skarpt vinklede klip ud på sine sociale medier, hvor hun nærmest har popularitet på lige fod med vores statsminister. Nu, hvor hun har fået afslag, kan hun fremstille det således, at rød blok forsøger at begrænse ytringsfriheden og bedrive heksejagt bag lukkede døre.

Dét kan man groft sagt kalde for en »win-win«.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Den smukkeste gave

Eva Selsing

De har hørt om Kamala Harris? USAs vicepræsident, der i disse dage bruger det meste af sin tid på ikke at besøge landets sydlige grænse, hvor en alvorlig krise med illegal udvandring udspiller sig. Narkokarteller smugler børn ind i USA, og det illegale influx er på sit højeste i 20 år.

Hvad laver Kamala så, når hun nu ikke vil besøge grænsen og ved selvsyn konstatere situationens akuthed? Jo, hun turnerer lidt her og der. Senest en visit i Guatemala, hvor hun på flyturen derhen havde den godhed at dele kager ud til journalisterne. Og det var ikke en hvilken som helst slags kager; det var de yndigste, nej, underskønneste cookies med vicepræsidentens egen silhuet på! Til de søde reportere (som utvivlsomt allerede var uforbeholdne fans).

Ejmenaltså. Hvilket format – hvilken modig, visionær og statskvindeagtig gestus! Og så vigtigt for ligestillingen: tak, Kamala, for at vise, at kvinder på politiske topposter og seriøsitet er ét fedt.