Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Stjerner med egne vagtværn vil have færre penge til politiet

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hollywood for Antifa

Eva Selsing

Og så var der alle berømthederne, der støttede volden i kølvandet på George Floyds tragiske død. Instagram-personen Chrissy Teigen har doneret 200.000 dollars til at kautionere for de anholdte optøjsdeltagere. Og skuespillerne kan også være med. Jane Fonda, Natalie Portman med flere har underskrevet et papir, der kræver, at det amerikanske politi bliver frataget økonomiske midler. Altså mennesker, der råder over små hære i privat sikkerhed, som til gengæld gerne vil have fjernet de almindelige, mindrebemidlede amerikaneres adgang til beskyttelse.

Eller den grønhårede teenagesanger Billie Eilish, som har udtalt, at hun bliver sindssyg, hvis hun hører bare én til hvid person sige, at »alle liv har betydning.« En slags racebaseret mundkurv, hvor pikant.

Hvor mon denne ideologiske radikalisering af populærkulturen ender?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ih, hvor vi gungrer

Peter Nedergaard

Klimarådet vil stoppe al videre olieefterforskning i Nordsøen: »Et stop for ny olieefterforskning vil styrke troværdigheden omkring vores ambitiøse klimamål i Danmark og sende et meget stærkt klimapolitisk signal til resten af verden,« siger Peter Møllgaard, der er formand for Klimarådet. Problemet er blot, at et sådant stop i Danmark sandsynligvis ikke har nogen som helst effekt i resten af verden. I hvert fald har Klimarådet ikke fremlagt evidensen herfor. Det er efter alt at dømme ganske andre faktorer, som afgør, at andre lande undlader at udvinde olie, end hvad Danmark gør. At tro andet grænser til dansk storhedsvanvid.

Groft sagt-redaktionen består af nøgterne folk. Vi synes derfor ikke, at man skal undlade at få en milliardindtægt, når anbefalingen herom hviler på spådomme fra oraklet i Delfi.