Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Stakkels medier, nu har Trump faciliteret en fredsaftale mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stakkels medier

Eva Selsing

Stakkels mainstreammedier. Godt nok fik de Kamala Harris som deres kandidats vicepræsident – men så faciliterede Trump en fredsaftale mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater. Og han havde endda frækheden at sige, at Mellemøsten er mere rimelig at forhandle med end Demokraterne – mediernes parti.

Hvad gør man så? Altså, når man nu er PRAVDA, der af ideologiske årsager ikke vil fortælle noget positivt om sit fjendebillede, narcissisten og psykopaten og fascisten og den faaarlige mand Trump? Åh. Man kan ikke gøre så meget. Man må lagre det, spare op og så give los næste gang, der er en anledning. Måske et familiemedlem eller en tidligere ansat snart udgiver endnu en saftig bog med slimede detaljer? PRAVDA må slå til dér. Hævnen er en ret, der skal nydes kold.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Sundhedsforstyrelsen

Peter Nedergaard

Nu mener Sundhedsstyrelsen, at der alligevel er en god sag bag at anbefale brugen af mundbind. Det forsvor man ellers indtil for nylig. Helt til at begynde med under coronakrisen mente samme styrelse, at al tale om en coronakrise var voldsomt overdrevet. Det var endda tvivlsomt, om der overhovedet indfandt sig smittede i Danmark, mente styrelsen. Hvis de endelig ankom, havde de karakter af enkeltstående tilfælde. Senere, da det var åbenlyst, at Sundhedsstyrelsen tog fejl, frarådede man regeringen at lukke Danmark ned som svar på krisen, men regeringen valgte alligevel at gøre det, hvilket jo egentlig var meget godt.

Groft sagt er forvirret på et højere plan. Hvad har vi egentlig en sundhedsstyrelse til? Er det for at fremme sundheden – eller det modsatte? Foreløbig synes vi, at svaret på dette spørgsmål blæser i vinden.