Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Står DR for Dillermands Radio?

Dillermands Radio

Christian Marcussen

Danmarks Radio har lavet en ny animeret tv-serie til børn i 4-8-årsalderen. Serien hedder »John Dillermand« og handler om en voksen mand, der bruger sin magiske og brandslange-lange 'dillermand' til bl.a. at lufte hunde og grille pølser.

Som ventet har DRs store diller-satsning fået en hård medfart. Ikke mindst fra feministisk side, hvor blandt andre P3s Maria Jencel spørger, hvordan serien overhovedet har fået grønt lys af DR.

Her vil Groft sagt gerne minde om, at det ikke er første gang, at nogen på DR tilbyder diller til et ungt publikum. Og grundlæggende handler serien jo om, hvordan den stakkels John Dillermand kommer i vanskeligheder, fordi han ikke kan styre sin tissemand. Det er selvsagt et plot, som store tv-kanoner på DR godt kan relatere til.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Den engelske patient

Hans Hauge

Donald Trump kaldte coronavirussen »The Chinese virus«. Det, syntes de på tv, var så grænseoverskridende og racistisk, at de ikke sagde det. Virussen er jo ikke etnisk, som de bemærkede. Så forlod Storbritannien EU. Og samtidig kom en ubehagelig virusmutation. Hvad kalder de den på TV? De er lidt i tvivl. Den hedder enten »den engelske virus« eller den »britiske« (der kom Skotland lige med). Det hedder den mærkeligt nok ikke i England. Så er virussen etnisk eller national. Budskabet er klart: De kunne være blevet i EU, de dumme englændere, og de tyvstartede med vaccinerne. De kom før EU. Godt, at den engelske patient ikke har taget patent på den engelske vaccine. Måske kan vi få lidt, når EU-tolderne har tjekket alle papirerne.