Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt sparer forsvaret for millionudgift til konsulenter: Hvor svært kan det være?

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

På lerfødder

Lars Møller

Ifølge Kurt Brantner fra Hærens Konstabel- og Korporalforening blev soldater sendt til Irak i forkerte støvler, hvilket har givet nogle af dem fodsvamp. Ifølge oberst Graven fra Hærkommandoen har man først fået kendskab til problemet sidste efterår, hvilket undrer Brantner, da problemet har været kendt i længere tid. Uanset hvem der vidste hvad hvornår, har Hærkommandoen nu hastefremskaffet de rigtige støvler, hvorfor sagen nu burde være slut.

Groft sagt er særdeles uforstående. Siden Irak hold 1 blev udsendt i juni 2003, har Danmark haft mange tusinde soldater både i Irak og Afghanistan. De havde ikke problemer med fusserne. Groft sagt sparer gerne forsvaret for et millionbeløb til konsulenter. Anvend venligst samme støvlemærke som i 2003. Hvor svært kan det være?

Imponerende socialdemokrater

Niels Jespersen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det er lykkedes broderfolket at få sig en regering efter små fire måneders interregnum, og når man ser resultatet, kunne det næsten være godt det samme. Socialdemokraterne får magten for til gengæld at føre borgerlig politik. Hvor har vi mon hørt om den model før?

Fra Groft Sagts side skal der lyde et stort tillykke til de svenske sosser. Det gør åbenbart ikke nogen forskel, om de har absolut flertal som i de gode gamle dage, eller om de borgerlige partier kan samle 60 pct. af vælgerne, som det blev tilfældet ved valget. Det er alligevel imponerende.

Kun til bøn

Hans Hauge

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Digtere ved ingenting, sagde allerede Platon. Det må man ofte give ham ret i. Det gælder også filmmagere: Tag nu f.eks. en filmmager, som hedder Noer. Det er ham, der har lavet en film om »bønder som elsker« før frosten kommer. Han gør sig også klog på mange ting. Vidste De, at når bondemanden på et guldaldermaleri kiggede på himlen, så var det ikke for at hengive sig til Gud. Jamen, hvem mener dog det?

Og så er der den her: »Kirken var ikke kun et sted til bøn, men også et forsamlingshus, hvor bønderne mødtes en gang om ugen og snakkede om de problemer, de havde.« Hvad forestiller han sig? Bilder han sig ind, at kirken er »et sted til bøn«? Ganske vist er der ikke så mange bønder, men tror han ikke, at kirkegængerne snakker om dette og hint, når de mødes om søndagen? Husk: Bønner skal bedes i kirken.