Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Minerydning i Ukraine
Hans Hauge
Der blev i forbindelse med valgkampen af jasigerne talt om, at EU kunne bidrage i en militæroperation med minerydning og fredsbevaring i Ukraine – efter ’freden’ eller efter krigen. Hvad forestiller de sig? At Ukraine har vundet over russerne? Krim er vendt tilbage til fædrelandet? Donbasregionen integreret i nationen? Sikke fantasier.
Skal danskere hjælpe med at fjerne miner i Odesas havn, som ukrainere selv har smidt? Skal EU-tropper bevogte grænsen mod Rusland? Hvis russerne begynder at angribe fredstropperne, skal vi så skyde igen? Skal danske tropper tage kampen op mod russerne? Det er nok i dette tilfælde, at det er, at Folketinget siger nej. Vi tør ikke gå i krig mod det slagne Rusland, men i Afrika skal vi fortsætte. Ved Afrika at blive, det tjener os bedst. Tyskerne kan kæmpe mod russerne. Det har de erfaring med.
En turkey
Peter Nedergaard
Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, vil ikke have, at Tyrkiet på engelsk kaldes Turkey. I stedet for Turkey, skal man nu sige »Türkiye«, selv om det måske ikke er helt let, for hvordan skal det udtales? Når Erdoğan vil have et navneskift, skyldes efter sigende blandt andet, at han er kommet under vejr med, at en turkey (kalkun) også på engelsk anvendes som et øgenavn for en lidt dum og fjollet person. Groft sagt bare svært ved at se problemet.