Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Skal Billund nu have en »Falck-sviner« af Peter Goll?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Flyv fra Billund og dø

Peter Nedergaard

Tidligere Falck-direktør, Allan Søgaard Larsen, havde hjælp af bl.a. sin daværende kommunikationschef, Peter Goll, i forsøget på at presse konkurrenten Bios ud af markedet. På en slide havde Falcks kommunikationsfolk skrevet: »Dagsordener: Vi skal skabe bekymring! Patientsikkerhed: Borgerne og politikerne skal se for sig, at kvaliteten bliver ringere og responstiderne længere. Det bliver kaotisk og folk risikerer at dø.«

I dag er Peter Goll kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavne. Man må håbe, at han har fået en anden indstilling. Ellers kunne man frygte en ny slide á la: »Dagsordener: Vi skal skabe bekymring for at flyve fra Billund. Passagererne skal se, at flysikkerheden dér er elendig. Det er kaotisk, og folk risikerer at styrte ned.« Groft sagt tænker med gru.

Brexit og Cambodja

Hans Hauge

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

De onde er populisterne og nationalisterne. Og de breder sig. I England har de snydt englænderne. Der var noget, som de ikke fortalte den uoplyste befolkning: Brexit vil gå hårdt ud over Cambodja. Det kunne en gæv medarbejder fra Mellemfolkeligt Samvirke underholde lytterne med på P1.

Cambodjanerne kan nemlig ikke sælge deres tekstiler til englænderne, og så bliver de fattige, og kjolerne i London bliver dyrere, når danskerne skal på tur og købe tøj. De engelske nationalister kunne altså godt have fortalt om Cambodja, så ville de være blevet i EU. For resten er der også en masse populister og nationalister i Cambodja. De vil have en hård grænse til Vietnam.

Det er lige meget

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Når politiet ikke rykker ud til indbrud eller hærværk under 100.000 kr., er der ingen grund til at føle sig stødt. Når folk ikke betaler deres bøder eller afgifter, og får eftergivet dem af skatteministeren, eller når skattevæsnet forærer et tocifret milliardbeløb til udenlandske svindlere, så er det den vej det går. Det går ikke ud over retsfølelsen. Når børn udsættes for vold i skolen, fordi man har nedlagt specialklasserne, eller når bankerne hvidvasker penge, så slap af. Når almindelig takt og tone erstattes af vold eller rå tone, eller når skattevæsenet ikke fungerer, eller syge ikke kan få tildelt en praktiserende læge, så er det moderne tider. Skulle ovenstående være for negativt, så kan Groft sagt trøste. Det er lige meget. Det er den vej det går.