Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Sikke et chok – en venstreorienteret alternativist!

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Sprunget ud

Jarl Cordua

Ex-alternativist MF Rasmus Nordqvist blev øjensynligt træt af at vente på, at Josephine Fock får kørt rest-Alternativet helt i sænk, så andre igen kan tage over. I stedet fortsætter han karrieren i SF – også kendt som Socialistisk Folkeparti. Man må håbe, at Nordqvist finder sig godt til rette i partiet, der sætter en ære i at føre venstreorienteret politik. Især henset til at Nordqvist i årevis som politisk ordfører for Alternativet har måttet synge med på Uffe Elbæks sirenesang overfor vælgerne om, at Alternativet på ingen måde var et venstreorienteret parti. De forhåbentligt få naive borgerlige vælgere, der måtte være lokket til af påstanden, kan nu føle sig grundigt snydt ved at se Nordqvist i SFs rækker.

Groft Sagt kvitterer gerne for, at Nordqvist – om end sent – kvitter hykleriet og springer ud som venstreorienteret, før alle hans tidligere partifæller.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Va’ mæ’ kulturen?

Peter Nedergaard

Anden fase af åbningen er nu i gang. Storcentre, efterskoler, 3. g og restauranter lukkes nu ud i den hellige almindelige hverdags fortræffeligheder. Det er dem vel undt.

Groft sagt undrer sig imidlertid såre over, hvor museerne, teatrene, bibliotekerne og de andre kulturinstitutioner bliver af. Eksperterne er enige om, at disse institutioner med almindelig omtanke og afstandsregler let ville kunne åbne dørene uden nævneværdig betydning for smitteaftrykket. Hvorfor sker det så ikke?

Ikke mindst de Konservative, Radikale Venstre og SF udøser løbende kærlige lovord over kulturen og alle dens institutioner. Hvorfor forskertser man så helt muligheden for ufortøvet at lade handling følge ord? Hvorfor dette kærlighad til kulturen?