Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Sikandar Siddiques fornemmelse for islamisk feminisme

Hjemmegående feminisme

Christian Marcussen

Partiet Frie Grønne har sat alt ind på at fremstå som et feministisk parti. Det kan der selvfølgelig kun komme sjove ting ud af.

I sommer lod partileder Sikandar Siddique f.eks. forstå, at det kunne være en god idé, hvis man gav kvinder og transkønnede ti dages menstruationsfri i Danmark. Det var en idé, han havde samlet op på det indiske arbejdsmarked, hvilket man som tommelfingerregel skal prøve at lade være med.

Nu er Siddique klar i Information med ønsket om at indføre en »feministisk økonomi«, hvilket blandt andet betyder, at kvinder skal lønnes af staten for at være hjemmegående husmødre. Jo mindre kvinder er på arbejdsmarkedet, jo mere feministisk, åbenbart.

Groft sagt noterer sig også, at begge hans feministiske idéer flugter rigtig godt med et traditionelt, islamisk familiemønster, men det er nok bare et tilfælde.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Nulfaglig and proud

Eva Selsing

I havet af bagstræberiske, fagfeticherende, udenadslærekrævende Lektor Blommer, der fylder den danske folkeskole op, bragte DR forleden en rørende historie. Her var en kvindelig lærer, der så sandelig ikke havde tænkt sig at belemre den stakkels ungdom med undervisning på deres første dag tilbage i skolen efter nedlukning. Næ, »vi skal ikke lave noget fagligt overhovedet!«, proklamerede hun nærmest stolt.

Smukt. Efter måneder med kahoot-quizzer, vikartimer med tomhed, surfen på internettet og almen opløsning af den i forvejen ekstremt spinkle faglighed, de seminarieuddannede øjenhøjdetilvejebringere af tværfaglig ingenting serverer for børnene, må det være en kærkommen pause fra alle forventningerne. Den emblematiske lærerinde får utvivlsomt en medalje eller en pris (af Kronprinsparret), inden nogen kan nå at sige: »Dit job er at give børn fagkundskab, for helvede!«