Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Selvros er velros på Radio Loud

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Selvros er velros

Jarl Cordua

Radio Loud er kendt som den skatteyderfinansierede radiokanal for unge, der udmærker sig ved, at lyttermængden er omvendt proportional med den omfattende – altovervejende negative – omtale af kanalen, der snart har sendt et år. Men nu har ledelsen på Loud tilsyneladende taget tyren ved hornene for at vende den permanent katastrofale udvikling. Således har netmediet »Indblik« afsløret, at ledelseslaget på kanalen bijobber som freelanceanmeldere under pudsige navne, når de anmelder kanalens podcasts på iTunes:

»Må bare sige, at Sceneløs er vildt, anderledes, modigt og underholdende. Lyt!!!,« skriver anmelderen »annpannspand«, som må op med hele fem stjerner til Loud-podcasten »Sceneløs«. Bag pseudonymet gemmer sig i øvrigt ingen ringere end Radio Louds chef Ann Lykke Davidsen.

Groft sagt erindrer sig i den anledning Winston Churchill, der i sin tid sagde, at historien vil være ham venligt stemt, fordi han selv havde tænkt sig at skrive den. Ak ja. Selvros er velros.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kapitalistisk Sovjet

Eva Selsing

Skulle der stadig være en dåre eller to derude, der var i tvivl om, at woke-ideologien er det nye, totalitære Sovjetimperium, er her en lille historie til illustration. I USA frygter forældre på dyre privatskoler for deres børns psykiske ve og vel. Ikke på grund af mobning, men fordi disse skoler er grebet af det antikapitalistiske, antiracistiske, anti-heteroseksuelle vanvid, woke-ismen er. Eleverne bliver indoktrineret med, at de er bærere af en kollektiv skyld på grund af deres hudfarve, med at USA er et ondt land og så videre.

Avisen City Journal har interviewet en gruppe forældre til elever på en fin, dyr privatskole i LA. Ingen af forældrene tør stå frem med navn, og deres møder – som handler om bekymringen for den ideologiske radikalisme på skolen – er strengt hemmelige. På en privatskole for rige menneskers børn, selve sindbilledet på kapitalismen! Måske det er på tide at konkludere, at kapitalisme og borgerlighed ikke nødvendigvis hører sammen.