Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Selvfølgelig er det Audi, der har problemet, fordi en pervers stodder finder det seksuelt, at et barn spiser frugt

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Perverse Pers æra

Eva Selsing

Og så kom turen til Audi: En shitstorm med baggrund i noget komplet vanvittigt. Audis nye reklame for en familiebil indeholdt en scene med en lille pige, der spiser en banan stående foran bilen. Det har fået nogle mennesker til at anklage Audi for at lave en seksuelt grænseoverskridende film, fordi bananen er et fallossymbol. Audi har selvfølgelig – man er vel woke og principløs og kapitalist – undskyldt sig selv helt ned under gulvbrædderne. Klart.

Havde Audi haft bare en smule mandsmod, havde de lavet en reklamefilm udelukkende med det budskab, at perverse typer som i ramme alvor ser noget seksuelt i en lille pige, der spiser en banan, alligevel ikke er den slags kunder, Audi gerne vil have. Men næh nej. Man bøjer sig i et væk for shitstormen, selv når den blæses op af Perverse Per henne i www. Det er altså sløjt.

Kvindekvoter og mandeord

Christian Marcussen

I 2013 satte Københavns Kommune sig for, at mindst 40 pct. af kommunens topchefer skulle være kvinder. Her syv år senere kan det med skam konstateres, at man langt fra er i mål. Hele 74 pct. af kommunens direktører har så vidt vides en tissemand.

Men hvad er forklaringen på, at det er gået så galt? Ifølge antropolog Kasper Jelsbech Knudsen kan en af årsagerne være, at jobopslagene indeholder mandeord som »ambitiøs«, »robust« og »strategisk«. Det får kvinderne til at holde sig væk, siger han.

Ærlig talt, så har Groft sagt en del højere tanker om potentielle kvindelige topchefer end det. Men skulle der alligevel være nogen, som ikke søger jobbet på grund af ord som »ambitiøs« eller »strategisk«, så gør det måske ikke så meget, hvis de holder fast i den indskydelse.