Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Selv i godhedens eget monopol, DR, vælter det frem med vidnesbyrd om krænkelser

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Der er en særlig plads…

Eva Selsing

Hvad er nu det? Først i Godhedens eget parti, Radikale, og så i Godhedens eget monopol, DR, vælter det frem med vidnesbyrd om krænkelser. Hvilken overraskelse at politisk korrekte typer gemmer på en uhyggelig, men vel camoufleret indre kerne.

Det lader altså ikke til, at paradis for kvinder har indfundet sig i DR, selvom man har befolket det øverste ledelseslag med fruentimmere. Jovist, mange af de ledende DR-koner har strithår, firkantede briller og jakkesæt på, men er dog stadig formelt set bærere af de to forjættede X-kromosomer. Og alligevel har der ingen hjælp været at hente i ledelsen for ofrene i den seneste sag med værten på programmet »Shitstorm«. Hvad er det nu, man – feministerne – siger? Der er en særlig plads i helvede til kvinder, der ikke hjælper hinanden? Uha. DR-damerne går en varm fremtid i møde.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hegel, klart

Peter Nedergaard

Groft sagt tænker på, hvor et parti og en partileder på den ene side tør sætte sig op på den allerhøjeste antisexistiske hest velvidende, at der på den anden side er flere presserende sexchikanesager angående selvsamme. Vi overvejer, om den tyske filosof, G.W.F. Hegel, alligevel havde ret, når han påstod, at man altid bør anlægge et dialektisk syn på politiske spørgsmål, hvor dialektikken består i, at et synspunkt (Hegel kalder det en tese) altid skal knyttes sammen med det modgående synspunkt (antitesen)? I så fald er de Radikales stærke partieksterne antisexisme simpelthen logisk forbundet med den partiinterne sexisme. Måske lyder det kryptisk som ofte hos Hegel, men så tænk på, at en stor hjerne som Søren Kierkegaard var inspireret af ham.