Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt sejler rundt i ringen efter Sebastian Dorsets vinder-argument

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Noget helt andet

Eva Selsing

Et af landets absolut største genier. En legende. En kæk fyr med en rap replik og en endnu hurtigere processor på 1. etage, hvis De forstår sådan én. En millennium-karl med hjertet på rette sted (til venstre for midten, suckers). Det er naturligvis Sebastian Dorset, der henvises til, og han begik for en uge siden et knock down-argument af de helt store. Som det også må ventes af en hjerne, der har brugt så mange år på at læs.., æh, altså på at, øh, ja, klovne. Ja. Men hør nu, hvad Sebastian gav os i forsvar for den særdeles islamiske sangskriver Isam B:

»Hej Berlingske-typer. Må jeg se en hånd fra de af jer, der har bidraget lige så meget til dansk kultur som Isam B? Ingen hænder? OK, så læs lidt om religionsfrihed og hold jeres mund.«

Ouch. Dén sad. Blot en lille indvending: Isam Bs særkende er at lave islamisk kultur i Danmark på dansk, ofte om at være muslim i Danmark. Det er jo unægtelig noget andet.

Engangsservice

Nicolai Svejgaard Poulsen

Nicolai Svejgaard Poulsen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Vel vidende, at krigen mod enhver form for plast, uanset fornuften heri, er noget af det eneste, der forener rød blok, vil Mette Frederiksen nu fordoble afgiften på bl.a. plastikposer og engangsservice.

»Der er nu så meget plastik i havene, at det svarer til, at der hvert minut hele døgnet rundt bliver smidt en hel lastbil med plastik direkte ud i vores hav,« udtaler Mette Frederiksen med vanlig dansk selvhøjtidelighed. Hvorledes denne afgift vil påvirke de tredjeverdenslande, der står for næsten al plastikforureningen i verdenshavene, mens Danmark allerede håndterer næsten al plast miljøvenligt, vides dog ikke.

Groft Sagt hilser dog opgøret med brug-og-smid-væk-kulturen velkommen, omend det med tanke på Frederiksens mange valgløfter om milde gaver, tidligere pension osv., der ligeledes er på vej i skraldespanden efter kun at være brugt én gang, kommer lige lovlig sent.

Dobbeltmoral?

Niels Jespersen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Normalt er politikere, der tager springet til at blive lobbyister, sådan nogle forfærdentlige nogen, der skal registreres og udsættes for »cooldown«-perioder. I hvert fald hvis man spørger Enhedslisten, der står klar med kritikken, hver gang en politiker som Bjarne Corydon eller Brian Mikkelsen skifter karriere, men som er knap så kritiske, når det er partikammerater som forhenværende borgmester Morten Kabell og nu tidligere MEP for Folkebevægelsen mod EU, Rina Ronja Kari, der springer ud som »Public Affairs konsulent« i erhvervsorganisationen Dansk Standard.

Groft Sagt kan heller ikke lide lobbyister. De er sleske, drikker danskvand og går i alt for stramme bukser. Samtidig kender vi godt det med at have nogle idealer, der holder lige til huslejen skal betales. Måske vi skal melde os ind i Enhedslisten?