Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Således tager revolutionen endnu en bid af sine børn

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Akademisk rundhyl

Niels Jespersen

Den danske fredsforsker og professor Ole Wæver er racist. Det mener ihvertfald to forskere, der i tidskriftet Security Dialogue kritiser Wævers teori for at være designet til at »opretholde et hvidt overherredømme«. Der er tale om ægte akademisk rundhyl, hvor to hvide forskere kritiserer en anden hvid forsker for racisme i et tidsskrift udgivet af en hvid mand og med en primær hvid læserskare.

Det interessante er imidlertid Wævers reaktion. Han er selv er søbet ind i den samme form for konstruktivisme, som hans kritikere og sympatiserer tydeligvis med deres agenda. Wæver er rystet over selv at blive ramt af en kritik, som burde være forbeholdt højrefløjen. En højrefløj, som han er bange for indirekte at styrke ved at svare på kritikken. Ak. Således tager revolutionen endnu en bid af sine børn.

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Helst med druk

Jarl Cordua
Under partilederdebatten på Statens Museum for Kunst gjorde det dødsmærkede Alternativs formand Josephine Fock sig til talsperson for at tillade studenterkørsel, hvis det vel at mærke foregår uden indtagelse af alkohol. Grønne træer vokser trods alt ikke ind i himmelen.

Selv efter åreladningen af Elbæk-disciple rummer Alternativet fortsat opposition i form af ungdomsafdelingen, der gik i rette med partilederen, da de så, at Fock gjorde sig til grin med sit urealistiske forslag, som trækker store veksler på årets vordende studenterungdoms humoristiske sans.

Torsten Gejl, MF (ALT), fulgte op på Twitter med forklaring om, at »Josefine var bange for, at studenterkørslen helt ville blive aflyst, så derfor sagde hun, at så kunne man i det mindste gøre det uden alkohol, hvis det kunne redde arrangementet. Men det kom forkert ud. Uanset, så ser hun helst studenterkørsel MED druk.«

Nu beroliget ser Groft sagt frem mod mere Gejl-mansplaining, der indledes med »Det, som Josephine mener, er ...«