Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Så nemt var det altså ikke at få politikere i et radiostudie i Aarhus

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nødråb fra Aarhus Landsradio

Jarl Cordua

Den Aarhus-baserede landsdækkende taleradio »R4dio« råber nu Christiansborgs politikere op i håb om, at de vil aflægge radioen et besøg i morgentimerne:
»Selv om der, da beslutningen om udflytningen fra København blev truffet, ikke var grænser for, hvor nemt I mente, det ville være for os at få magthavere i studiet i Aarhus, er det IKKE tilfældet,« lyder det fra stationens nyhedschef til Berlingske.

Groft sagt erindrer også debatten, hvor hele raden af jyske udkantspolitikere og selvudråbte eksperter helt uden erfaring med radioafvikling stod i kø med belæringer om, at afstanden på minimum et par timer om morgenen fra Christiansborg til Aarhus var nærmest uproblematisk, for det manglede bare, at politikerne satte en halv dag af til transporttid for at være med i et ti minutters interview. Alle indvendinger var udtryk for det sædvanlige elitære københavneri.

Groft sagt afventer udkantspolitikernes modsvar, som bliver krav om udflytning af Folketinget til Aarhus.

Hukommelsestab hos Enhedslisten

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Folketingsmedlem Pelle Dragsted kunne ikke huske noget som helst. Da statsminister Mette Frederiksen talte om jødehadet i Danmark, nævnte hun, at den også findes på venstrefløjen. Dragsted lod som om, at det havde han aldrig hørt om. Men Enhedslistens moderparti var Venstresocialisterne, der i 1980 indgik samarbejdsaftale med den palæstinensiske terrorgruppe PFLP, som angreb jødiske mål i Europa. Samme PFLP, der kørte Blekingegadebanden.

Og partiets leder af udenrigsudvalget, Anne Grete Holmsgaard, mente, at alle jødiske foreninger, også Jødisk Bridgeklub, var en del af den amerikanske imperialisme.

Enhedslisten har aldrig taget afstand fra partiets antijødiske arv, nok fordi medlemmerne stadig mener det.