Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Så er Jacob Bjerregaard blevet taget til nåde

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Taget til nåde

Peter Nedergaard

Tidligere borgmester i Fredericia Kommune Jacob Bjerregaard (S) måtte forlade borgmesterposten, fordi der var urent trav i forbindelse med hans erhvervelse af en attraktiv byggegrund ejet af kommunen, og fordi der i den forbindelse var mistanke om en affære med kommunens kommunaldirektør. Begge er færdige i Fredericia Kommune.

Nu er Jacob Bjerregaard i stedet blevet public affairs (offentlige affærer) director (direktør) i konsulentfirmaet Grace (nåde). Groft sagt synes, at det er et yderst godt valg, som Grace har foretaget. Jacob Bjerregaard har i den grad behov for at blive taget til nåde. Samtidig er han jo lidt af en specialist i offentlige affærer. What’s not to like?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Banalitetssurfere

Hans Hauge

En handelshøjskoleprofessor Hernes (CBS) er blevet vred over, at der findes nogle, hvad han meget kreativt kalder »banalitetssurfere«. De forpester og forfladiger debatten. Dem vil han gerne have fjernet. De »indpakker« deres synspunkter med en »mærkelap«, hvor der står »objektiv videnskab«. De ved ikke noget selv.

Han har fundet hele to forpestende banalitetssurfere, der begge er frie intellektuelle, som ikke er fastansatte professorer. Dernæst er Mattias Tesfaye banalitetssurfer. Han ved heller ikke noget. Det samme er tilfældet med Anne Sophie Hermansen. Fire banalitetssurfere forfladiger debatten.

Det er godt nok alvorligt. Hvad kan nu denne Hernes? Jo, han kan føre sig frem i sine bøger ved at skrive »Heidegger (1927)« eller »Saussure (1986)«. Det er rent bluff. Indpakket med mærkelappen ’filosofi’, men mon ikke det sælger i ikke-banale erhvervskredse?