Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Royal Run er de ensomme danskeres løb

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De ensommes løb

Hans Hauge

Royal Run er en nyopfundet tradition, der åbenbart slet ikke handler om at løbe. Tusinder løb rundt og rundt i gaderne og ikke i naturen, og det blev kommenteret af en masse mennesker på TV 2. Der var et ord, som de brugte konstant: Fællesskab. Sagt med grødet stemme. Fællesskab er noget, som masser af danskere savner og har mistet. De er nødt til at løbe og løbe blot for at være med i et kortvarigt fællesskab. Vi har således set mange tusinder af ensomme mennesker bevæge sig i flok, så de føler, at de er mange nok. All the lonely people. Man kunne også se smerten på deres ansigter. De havde det ikke godt. Det er synd for danskerne. De havde helt glemt, at det var pinse, og de undrede sig over, hvorfor de mon havde fri. De troede nok, at det var noget, kronprinsen havde fikset.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Skallesmækkende mimoser

Peter Nedergaard

Der foregår en debat om DR-programmet »Ellen imellem«, hvor forskere interviewes om emner inden for deres ekspertise. For eksempel interviewes astrofysikeren Anja C. Andersen om, hvad der er det videnskabelige belæg for, at jorden er rund og ikke flad. Hun svarer godt for sig. Og man skal være tungnem, hvis ikke man kan høre, at hun har ret. Efterfølgende er det kommet frem, at det er en tilhænger af den såkaldte fladjordsteori, Ole Lochmann, som via en øresnegl kommer med de spørgsmål, som journalisten, Ellen Kirstine Jensen, fremsætter. Det har gjort Anja C. Andersen og andre optrædende meget pikerede. Men hvorfor egentlig? Groft sagt er enig med professor Asmus Leth Olsen. Hvad galt er der i at udfordre forskere. De har svarretten. Og videnskab handler om at finde sandheden ved at gå til stålet. Ikke?