Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Ritt Bjerregaards kønsdiskriminerende kritik af Thorning

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kønsdiskriminerende Ritt

Jarl Cordua

Helle Thorning-Schmidt har været på rundtur i medierne og givet interviews om #metoo og den diskrimination, man har budt hende i politik. En tidligere fransk præsident tog hende på låret, får man at vide, men ikke så meget om den medvind, der kan forklare, hvorfor Thorning som helt uprøvet i landspolitik i en urafstemning blandt S-medlemmer ellers kunne slå en langt mere erfaren mand og blive Socialdemokratiets formand og statsministerkandidat.

Da Thorning så i 2015 mistede magten igen, kritiserede partifællen Ritt Bjerregaard hende for at være »visionsløs«, fortæller hun til Jyllands-Posten. »Men er visionsløs et kønnet udtryk?« spørger JP. »Det synes jeg. Det handler om kompetencer. Hun kunne have sagt, at hun var uenig i mine visioner,« bemærker Thorning.

Groft Sagt er en midaldrende borgerlig mand, der nok kun har få år tilbage i den offentlige debat henset til, at en ældre kvindelig socialdemokrat kan anklages for kønsdiskrimination, alene fordi hun kalder Thorning for visionsløs.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvilket land?

Peter Nedergaard

Kære læser, hvis Groft sagt giver Dem følgende oplysninger: Landet havde europarekord i antal skuddræbte sidste år. Det er et land, hvor politifolk skydes ned. Landet er også kendetegnet ved, at der findes bykvarterer, som helt er styret af familieklaner, og hvor ingen myndighedspersoner tør komme. Der forekommer løbende store bombesprængninger i boligområder, som koster døde og sårede.

Hvilket land kan det være? De tænker måske på en eller anden dysfunktionel stat et fjernt i Europa som for eksempel Moldova eller Bosnien, men det rette svar er vort naboland, Sverige. Sverige er blevet Det vilde Østen. Hvem havde troet det om Astrid Lindbergs børneparadis, Per Albin Hanssons Folkehjem og Ingmar Bergmans sommeridyller med indlagte småpsykologiske intriger? Groft sagts svedofile redaktion græder i hjertet.