Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Publicistklubben bør fremover kalde sig Defaitistklubben, og formanden kan få Årets Defaitistpris

Den Danske Defaitistklub

Christian Marcussen

Den Danske Publicistklub er Danmarks ældste presseforening. Foreningen uddeler hvert år den attråværdige Publicistpris og »beskæftiger sig professionelt med samfundsmæssige forhold og værner om ytringsfrihed«, og vil »medvirke til indsigt i den aktuelle medie- og samfundsudvikling«.

Derfor var det mildest talt også mærkeligt, da formanden – den tidligere DR-vært Reimer Bo – tilbage i september plæderede for, at Danmark burde have en blasfemiparagraf. Og nu bliver det endnu mærkeligere.

Groft sagt erfarer, at Reimer Bo har meddelt Weekendavisens Søren Villemoes, at Publicistklubben ikke har nogen holdning til Muhammedtegningerne oven på angrebet i Paris. Og hvorfor skulle en forening, der »værner om ytringsfrihed«, da også have det?

Ja til blasfemiparagraf. Ingen holdning til Muhammedtegningerne.

Publicistklubben bør fremover kalde sig Defaitistklubben. Årets Defaitistpris kunne passende gå til formanden selv.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ensomhed

Hans Hauge

Regeringen vil bruge 50 millioner skattekroner til at bekæmpe ensomhed.

Hvad kan ifølge socialdemokrater bekæmpe ensomhed? Det kan »fællesskabet«. »For voksne og seniorer vil det kræve sammenhold og kreativitet at holde fællesskaberne i gang,« siger kulturminister Joy Mogensen. Først skal de gamle holde sammen, dernæst skal de være kreative, og så kan de holde fællesskaberne i gang. Hvad nu, hvis de ikke er kreative? Og ikke kan holde sammen? Får de så ikke del i pengene? Ensomhed er et eksistentielt grundvilkår, og det kan altså ikke bekæmpes med folkedans og yoga.

50 millioner kroner for en socialdemokratisk livsløgn, som ikke virker. Det lyder skræmmende.