Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Politiken er med på Black Lives Matter-komikken

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bent Blüdnikow

I USA har unge radikale journalister overtaget magten på New York Times. Nu tør redaktionsledelsen ikke mere trykke artikler, som de unge journalister, der tilhører den såkaldte woke-generation, ikke vil acceptere. Den revolution er allerede sket på Politiken, som engang blev etableret for at hylde frisind og ytringsfrihed. De unge radikale journalister på Politiken hylder Black Lives Matter, og senest har Politiken i en leder prist de unges deltagelse i Black Lives Matter-demonstrationen.

Som Jyllands-Postens Mikael Jalving skriver: »Amerikaniseringen er over os for fuld skrue og forlængst internaliseret på diverse redaktioner, hvorfor det kom helt bag på Politikens woke journalister, at søndagens demonstration på 15.000 mennesker i København måske var i strid med måneders coronalogik med tanke på smittefaren.«

De unge er allerede blevet inficeret med revolutionens blodrus.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Forbrydelsens banalitet

Peter Nedergaard

Mordet på Olof Palme ser nu ud til at være opklaret. Alt viser sig nu efter 34 års efterforskning at pege på kontormanden og grafikeren Stig Engström, som arbejdede i Skandia, der har en stor afdeling nær det sted på Sveavägen i Stockholm, hvor Palme brutalt blev skudt ned. Det var således ikke en stor international sammensværgelse med rod i kurdiske eller sydafrikanske kredse, som ville af med verdensnavnet Palme.

Det kunne Engström altså ikke være bekendt. Stort format må flugte med stort format. At det viser sig at være en lille ubetydelig svensk mand uden internationale kontakter, som myrdede den hidtil mest verdenskendte og anerkendte svenske statsminister, er næsten det værste af det hele. Sverige er i chok.