Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Og så var der den om komikeren, der syntes, at det var sjovt at sende dickpics

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Besynderligt

Lars Møller

En komiker har haft den besynderlige hobby at sende fotos af sit kønsorgan til unge kvinder. Det fremgår ikke, om organet var klargjort til transport eller til kamp, men Groft sagt har en formodning. Årsagen til disse kommunikationsmæssige aktiviteter var åbenbart, at komikeren var pornomisbruger. Hvorfor det udmønter sig på denne besynderlige måde, henstår i det uvisse. Endnu mere besynderligt har TV 2 taget denne aktivitet op i en dokumentarudsendelse. Her kunne den ikke særlig morsomme komiker sammen med en dømt sexmisbruger af en mindreårig forklare deres besynderligheder for den måbende befolkning.

Groft sagt synes, at det er yderst besynderligt, at de ansvarlige på TV 2 stadig har deres højtbetalte job, medmindre det er en del af et kunstværk. Det virker besynderligt.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

De falske profeter

Peter Nedergaard

I 2015 ankom flere end 21.000 asylansøgere til Danmark. Det er gået virkelig skidt for dem sammenlignet med andre nationaliteter, som er kommet til. Ifølge en ny analyse var 39,4 procent af de syriske flygtninge og indvandrere, der ankom i 2015, i job ved udgangen af 2020. Dermed ligger syrerne markant under andre nationaliteter som afghanere, iranere og eritreere, som ankom til Danmark samme år. Det var ellers noget andet, erhvervskvinden Stine Bosse stillede danskerne i udsigt i 2015 i en artikel om de nys ankomne syrere i Politiken: »Det er de bedre kvalificerede, der kommer nu. Det er dem, der har nogle penge eller en uddannelse eller har en hjerne, et socialt instinkt«,

Det får Groft sagt til at konkludere, at »fake news« og »alternative fakta« så sandelig ikke er begrænset til Donald Trump.