Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt ønsker jihadisten Ahmed Samsam et elendigt liv

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hilsen til jihadist

Niels Jespersen

»Jeg har været i isolation i et spansk fængsel 800 dage nu,« skriver Syrien-jihadisten Ahmed Samsam på sin Facebook-profil, hvilket må siges at være godt gået af en person i isolation. Dansk politik følger han også med i, for han tagger både den nye udenrigsminister og beklager, at danske medier ikke interesserer sig for hans situation.

Samsam har udover at have delt Islamisk Stats propaganda på nettet truet med at skære hovedet af jihadisternes modstandere. På hans mobiltelefon blev der fundet krypterede beskeder til IS, samt 5.500 billeder og hyldestvideoer, blandt andet et hvor han med pistol og løftet pegefinger afgiver troskabsed til IS.

Groft sagt vil imidlertid gerne imødekomme Ahmed på ét punkt. Hans sag har fået alt for lidt opmærksomhed i de danske medier. Hermed en hilsen fra os til Ahmed. Må du have et fortsat elendigt ophold dernede.

Den svageste opposition

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Groft sagt overvejer for tiden, hvilken opposition der er danmarkshistoriens svageste.

Når vi gør det, skyldes det, at forudsætningen for et velfungerende demokrati er, at der findes en opposition, som er aktiv, kritisk og bider regeringen i haserne. Med hensyn til kåringen af den svageste opposition, som endnu har eksisteret i det danske demokratis historie, vakler vi mellem på den ene side oppositionen i form af Bondepartiet, DKP (så længe det varede), DNSAP, Retsforbundet og Slesvigsk Parti under samlingsregeringen 1940-43, bestående af Socialdemokratiet, de Radikale, Venstre og de Konservative.

På den anden side er der jo den nuværende opposition til Mette Frederiksens regering. Vi er meget i tvivl om, hvem der i virkeligheden er svagest.