Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt ønsker Henrik Sass god vind i storkapitalens tjeneste

Nicolai Svejgaard Poulsen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Historiker for en stund

Nikolai Svejgaard Poulsen

Socialdemokraten Henrik Sass Larsen har levet et liv med mange og skiftende erklærede ambitioner i løbet af det seneste år. Først ville han være finansminister, så ville han ikke, så ville han igen, så ville han ikke, så ville han være partihistoriker, og nu vil han så være kapitalfondenes mand som direktør for deres interesseorganisation DVCA.

Man forstår især godt, at hans karriere som partihistoriker for Socialdemokratiet blev kort. Han nåede vel til den – for os andre åbenbare – konklusion, at end ikke al sulfo i verden kunne opløse det lag af selvfedme, man må gennemtrænge for at nå ind til Socialdemokratiets egentlige partihistorie, og så opgav han vel ævred.

Groft sagt ønsker Henrik Sass god vind i storkapitalens tjeneste.

Vejsidebomber

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det er altid heldigt, når en vejsidebombe viser sig at være et lille kanonslag eller endnu bedre en fesen femøres kineser.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har længe frygtet en potentiel vejsidebombe under dansk udlændingepolitik pga. en EU-dom om tyrkiske familiesammenføringer.

Det viser sig nu, at en juridisk vurdering fra hans ministerium afmonterer bomben, hvilket jo er hensigtsmæssigt, da ministeren ellers ville få et forklaringsproblem. Det har han stadig, men af positiv karakter, og da ministeren efter det oplyste aldrig har været soldat, ser Groft sagt ingen grund til at anvende ham som åndelig neglefil. Måske kun en stilfærdig opfordring til at proportionere sine udtalelser i en mindre dramatisk retning.