Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Nye Borgerliges succes må skyldes alt andet end politikken

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Alt andet end politikken

Eva Selsing

Nye Borgerlige har en fest i meningsmålingerne for tiden. Men også medlemsmæssigt går det godt; målt på medlemmer er partiet i skrivende stund landets tredjestørste. Det har affødt en række morsomme forklaringskrumspring hos de biografilæsende genier, vi kender som politiske analytikere. Der er den forsmåede: At Nye Borgerlige »lever højt på andres (altså DFs) ulykke«. Der er den bitchy tegning af partiets medlemmer som nogle, for hvem »ideologisk logik bare er mindre væsentlig.« Og så højdespringeren, toppunktet af politologisk duelighed, fra en lektor i statskundskab: Fremgangen skyldes, at Nye Borgerliges medlemskontingent er lidt lavere end gennemsnittets.

Selvfølgelig. Det kan ikke bare skyldes, at den hårde linje på udlændingepolitikken tiltaler mange, fordi problemerne med indvandrere efterhånden er så åbenlyse, at man skal være tendentiøs forsker på statskundskab eller raffi spin-type for ikke at se det.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Overforsigtighedsprincippet

Peter Nedergaard

Regeringen har fulgt et forsigtighedsprincip under coronakrisen. Hellere være for forsigtig end risikere blot den mindste uforsigtighed, synes devisen at have været. Det kan være en fornuftig politik på kort sigt, men nu er det helt uholdbart, mener Groft sagt. Forsigtighedsprincippet er blevet et overforsigtighedsprincip, som risikerer at ødelægge alt det vitale samfundsliv, som ikke lige netop drejer sig om corona. Det kan godt være, at man ikke smittes som eremit, men for de fleste er tilstedeværelsen sammen med andre at foretrække for de fleste. Trods risici. Vi må tro på, at der skal være et liv efter den nuværende pandemi.