Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Nu skal den feministiske agitatorcentral, KVINFO, have flere penge igen

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Venindepenge

Eva Selsing

Nu skal den feministiske agitatorcentral KvInfo have flere penge igen. Siden kulturminister Mette Bock (LA) var så ond at halvere millionerne, som konerne – de stoute og kronisk forfordelte – kunne bruge på holdningsmassage, er vejret og tiden og regeringen skiftet, og nu er der atter veninder på Tinge. Således vil en af de mange Astrid'er fra SF forgylde deres girlfriends i KVINFO med fem millioner årligt.

Det er sådan set i orden. Så længe vi også kan nedsætte og begave en borgerlig pendant med det samme beløb. Herfra foreslås navnet »Bevægelsen til Husmodergerningens og De Traditionelle Kønsrollers Fremme – en aldeles uhildet formidler af viden om fordums lyksalighed.«

For vi var jo alle enige om ikke at misbruge statens penge på ensidig propaganda.

Sådan er kapitalismen

Peter Nedergaard

Fagforbundet 3F puger penge sammen til den store guldmedalje. 6,7 milliarder kroner er det foreløbig blevet til. Det er langt mere end hos de andre fagforbund.

Det skyldes ikke flere medlemmer, for dem bliver der konstant færre af. Fra over 300.000 i 2014 til 243.000 i dag. Men man har solgt Alka. Det skæpper også i kassen med meget store aktieafkast. Så nu ansætter man flere og flere personer på hovedkontoret til de stadigt færre medlemmer. Man sponsorerer superligaen. Man vil anvende en halv milliard kroner på »faglige indsatsområder«. Groft sagt konstaterer endnu en gang, at penge i store bunker er som møg. De kommer til at lugte.