Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Nu er det nemmere at forstå, hvordan alle de milliarder kunne fosse ud af Skat

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Stuur, stuur overraskelse

Peter Nedergaard

Praktikere og forskere har nu opdaget, at der er noget helt galt med danske topchefers viden og erfaringsgrundlag. De har blandt andet undersøgt 108 topchefers karriereforløb inden for staten. Det viser sig, at 60 ud af de 108 ikke har været beskæftiget i den institution, som de skal forestille at lede. Af de 60 har hele 30 topchefer end ikke engang beskæftiget sig med det faglige område, hvor de skal forestille at være den øverste autoritet. Topchefer uden relevant erfaringsbasis og viden får til opgave at styre den offentlige, danske milliardbutik. Er der stadig nogen derude, som undrer sig over, hvordan det for eksempel kunne lykkes for Skat at hælde milliarder og atter milliarder af kroner ud ad vinduet?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Migrationsstudiers nytte

Hans Hauge

Hvad er en lektor ved »Center for migrationsstudier« på Københavns Universitet? Skal en sådan ikke varedeklareres? Er han historiker? Sociolog? Vi ved ikke, hvad Martin Lemberg-Pedersen fra centret egentlig er. Han kalder »Frederiksen-regeringens« lovforslag om asylbehandling »ekstremt«. Det med nærområder er fup, siger han. Flere asylansøgere tak, mener han. Danmark har et ansvar, fordi Danmark er et af »verdens allerrigeste lande«. Danmark, men ikke Lemberg-Pedersen, er »privilegieblindt«, og der findes noget, som hedder »international solidaritet«. Den har Lemberg-Pedersen. Konklusion: Fordi Danmark er rigt, har landet råd til, at Lemberg-Pedersen fremmer sin forskerkarriere ved at skrive kronikker i Politiken. Det får han point for på universitetet. Tænk, hvis man sparede Center for migrationsstudier væk. Ville det gøre en forskel? Næppe. Pengene kunne gå til asyllejre i nærområder.