Groft sagt: Nogle MFer vil åbenbart sælge deres gamle bedstemor for at blive siddende i folketingssalen

 
Aldrig før i demokratiets historie har så mange politikere i Folketinget skiftet parti. Få et overblik over de mange skift her. Video: Maria Thykjær Jespersen Fold sammen
Læs mere

Partihop og spring

Peter Nedergaard

MFerne hopper fra de partier, som de er valgt for med en hidtil uset fart. Er der lidt krise i et parti, hopper man da blot til et andet. Og så måske til et tredje. Går det lidt nedad for ens eget parti, springer man da blot over til et andet. Eller ud som løsgænger. Eller danner et nyt parti. For i dag er nogle MFer tilsyneladende så forhippede på fortsat at sikre sig den gode MF-løn, at de vil sælge principper, loyalitet og deres gamle bedstemor for at blive siddende i stolen i folketingssalen. Det er muligt, at det sikrer den enkeltes snævre økonomiske interesser. Men for tilliden til politikerne er det virkeligt dårligt. Groft sagt forsøger derfor med lidt rådgivning over for mig-orienterede politikere. Prøv dog at få et almindeligt job uden for det politiske. Helst før første partihop. Men i hvert fald før det andet.

En vanvittigt fornuftig aftale

Christian Marcussen

Efter måneders forhandlinger er regeringen, Konservative, Venstre og Liberal Alliance endelig blevet enige om en ny aftale om indfødsret. Aftalen strammer kravene for at få statsborgerskab, og der er klare indikationer på, at der er tale om en rigtig fornuftig aftale. For det første er ingen partier til venstre for regeringen med i aftalen. For det andet har aftalen fået de helt rigtige mennesker op i det røde felt. For eksempel måtte Zenia Stampe tage en pause fra sine ramadan-hilsner på Facebook for at true med at sparke til nogle ministertaburetter. Og Enhedslistens Rosa Lund har udråbt det til at være »EN VANVITTIG AFTALE«.

Alt i alt gode tegn.

Den »vanvittige« aftale indebærer i øvrigt, at udlændinge med fængselsdomme ikke længere kan få dansk statsborgerskab. Her mener Groft sagt nu nok, at det mest vanvittige er, at det ikke altid har været sådan.