Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Nøøøj, hvor kan Trump holde en bibel, så alle ryster i bukserne af skræk

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

En truende bibel

Eva Selsing

De har måske set, at Trump holdt en tale foran den historiske St. John-kirke i Washington? Med en bibel i hånden lovede præsidenten at genskabe trygheden og mindede om de sårede og dræbte under optøjerne efter George Floyds død.

Det faldt som ventet ikke i god jord hos pressen; New York Times skrev, at Trump holdt biblen på en »truende« måde (sic!) og »prostituerede Guds ære.« Washington Post mente, at præsidenten »vanhelligede« kirken. Point for hys og svulstighed.

Men det er da dejligt, at de to venstreorienterede aviser går op i at beskytte kirken. Kanske de ligefrem begynder at interessere sig for alle de liv, der bliver ødelagt af den selvsamme gadens venstreradikalisme, der har et ekko i mediernes had til den siddende præsident? Man har vel lov at håbe.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Man har et standpunkt

Peter Nedergaard

Henrik Sass Larsen sagde i 2018 som socialdemokratisk MFer: »Nu stopper den her grådighed, nu stopper det med, at de her aller-allerrigeste mennesker skal have mere. Vi vil ikke se på det mere. De skal betale skat. De skal beskattes ordentligt, og der skal på den måde være råd til velfærden.«

Sass i 2020 som direktør i DVCA – brancheforeningen for virksomhedsinvestorer: »Enhver skat vil gøre det sværere […] – det er ikke godt i forbindelse med sådan en situation, hvor vi skal skabe vækst derude.« Yderligere mener han i 2020, at det vil passe »særskilt dårligt« at hæve skatter som kapital- og bankskatter.

Groft sagt spørger: Hvordan hænger det nu sammen? Svaret har romerne: Sequere pecuniam (følg pengene). Sass var tidligere politiker, som fik løn for de første holdninger. Nu får han som direktør for virksomhedsinvestorerne løn for de sidste.