Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Nej til Stidsen og ja til nymarxismen

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stidsen, nej, nymarxisme, ja

Hans Hauge

»Er lyset for de røde blot til ret og galt at stave?« Ja, det er det. Hvad var onsdag d. 20. oktober den største begivenhed i Danmark ifølge Information? Det kunne man se på forsiden. Dansk kulturlivs største skurk, dr.phil. Marianne Stidsen fra Københavns Universitet, medlem af Det Danske Akademi, har plagieret en anden tekst. Hun har ikke sat citationstegn nok. Det har en freelancefilosof opdaget. Og hvis der er noget, venstrefløjens intellektuelle går op i, så er det citationstegn.

Nu kan de endelig ramme hende, for Stidsen er kritiker af universiteternes identitetspolitik, woke, nymarxisme, antiracisme og alt det andet revolutionære, som de dyrker på Amager, og som støttes af forskningsfonde og firmaer. Stidsen er dog kommet i godt selskab: Ursula von der Leyen blev jo også beskyldt for plagiat, og hun endte da på toppen af EU. Måske ender Stidsen som rektor for KU, hvis det da ikke lykkes dem at fyre hende inden.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Radikal budding

Peter Nedergaard

De Radikale har endnu engang skiftet politik. Nu er man blevet tilhængere af, at fordelingen af mænd og kvinder i bestyrelser skal underlægges kvoter på baggrund af køn. Det har man ellers hidtil været imod, for kvoter er for fisk og ikke for kvinder, mente man tidligere. Det er ikke første gang, at De Radikale skifter mening. Først var man imod NATO-medlemskab. Så var man for. Først var man imod EF-pakken. Så var man for. Først var man imod broerne over Storebælt og Øresund. Så var man for. Først var man imod en skrap udlændingepolitik. Så blev man tilhænger heraf. Vi må give Socialdemokratiets tidligere formand, Svend Auken, ret: »Radikal politik er som at sømme budding op på en væg.« Groft sagt spørger: Har vindbøjtel-politikken ingen grænser? Er den virkelig blevet stueren?