Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Nej tak til Væmmelig.coms udbringningsmetoder

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Væmmelig.com

Peter Nedergaard

Nemlig.com bringer varer til døren, hvilken ikke mindst i disse coronatider er blevet en rigtig god geschæft. Nu er der blot det med selve udbringningen, at den er udliciteret til diverse vognmænd, som har hyret diverse chauffører, som vist ikke altid er bekendt med normer og kutymer på det danske arbejdsmarked. For eksempel har chaufførerne åbenbart i lang tid fundet sig i, at de skulle erlægge en bøde, hvis de kom få minutter for sent ud til kunden. Som om chaufførerne er herrer over myldretidstrafikken.

Fra Nemlig.coms side forsvarer man sig med, at man skam har udformet og tilsendt en »Code of conduct«-brochure til alle de indrullerede vognmænd. Jamen dog. Og så er der dem, der stadig tror, at symbolpolitik kun er noget, som dyrkes i det offentlige.

Fordomme

Hans Hauge

»Vi har alle fordomme« skriver Henrik Palle i Politiken. Alle? Disse fordomme gør underlige ting. De kommer som »myg om sommeren« eller som »mundvand« – personer med mundtørhed har de også fordomme? Palle fortæller, at vort sprogs grænser er vores verdens grænser. Her gælder Schengen eller det grænseoverskridende ikke. Vi kan ikke komme udenfor, og derfor ændrer vi ikke verden, hvis vi ændrer sproget, men kun sprogverdenen. Hvis vi lader være med at sige, at Ingerlise er formand, så er sproget mere i »overensstemmelse« med en »moderne ligestillingsdagsorden«, men den dagsorden er jo kun i sproget. Vi kan konstatere, at kvindehåndbold er helt umoderne. Tænk: De siger målmand og mand mod mand, selvom de ligner kvinder. Hvad så Palle? Har de fordomme i Esbjerg, Viborg og Ikast? Som mundvand og myg?