Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Når Kina respekterer muslimernes tro

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Saudi-Arabien skoser Sverige

Christian Marcussen

En række moralske underskudslande har tilladt sig at fordømme Sverige på baggrund af Rasmus Paludans bogafbrændingsturné. For eksempel har Irak indkaldt den svenske ambassade til møde i Bagdad for at advare om, at situationen kan få store konsekvenser for forholdet mellem de to lande. Og på Twitter har sabelstaten Saudi-Arabien på det kraftigste fordømt de grove løjer, som »Den Hellige Koran« udsættes for. Begge lande glemte desværre at fordømme de voldsparate muslimer, der stener politibetjente og brænder bydele af.

Kina er også kommet på banen med en opfordring til Sverige om at respektere muslimernes tro. Groft sagt er dog i tvivl om, hvad Kina helt præcis har i tankerne. For Kina »respekterer« lige nu over en million muslimers tro så meget, at de er blevet placeret i genopdragelseslejre med henblik på at blive afmuslimificeret.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det evigt mandlige

Hans Hauge

Det er så godt, at dansklærerne nu igen vil læse Marie Bregendahls tekster med gymnasieeleverne. For man læste hende jo i folkeskolen før i tiden. Hvorfor er det godt? Eleverne kan lære, at mænd ikke forandrer sig. Tag nu blot beskrivelsen af konen Karen Mari’: »Hun havde hverken Hofter eller Barm, og ikke heller var der nogen Svans paa hende, som Forkarlen beklagende udtrykte det.« Ingen barm? Bemærk, det ikke er Bregendahl, men en mand, der siger sådan. Det er en advarsel til eleverne. De må aldrig i en sms skrive om en kvinde, at hun nok har brystvorter, men ingen barm. De skal lære, at det ikke er udseendet, det kommer an på. Nu havde Karen Mari’ heldigvis mange penge. Penge er bedre end bryster. De er værdier.