Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Mon selvkastration mod patriarkatet vil mildne Meghan Makles kulturelle ødelæggelsestørst?

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Woke Wallis hader våben

Eva Selsing

Nyt fra fru Meghan Markle! De ved måske, at Meghan og hendes prinsebillet ind i overklassen er flyttet til USAs plastickyst for at leve det glittede liv uden kedelige fædrelandsforpligtelser?

Ganske som sin dobbeltgænger fra forne tider, Wallis Simpson (der fik Kong Edvard 8. til at abdicere og flytte til Amerika), har Markle demonstreret en imponerende ildhu udi domesticering og af-royalisering af en fremtrædende mand fra det britiske kongehus. Og begge med tidens radikale ideologier strømmende i årerne. Wallis var nazisympatisør; Markle er ’woke’, altså identitetspolitisk vækket.

Nu har Woke Wallis angivelig fået Harry til at sælge sine jagtrifler – thi fruen elsker dyr (sic!). Gad vide, hvor det ender for den stakkels fyr. Mon selvkastration mod patriarkatet vil mildne madammens kulturelle ødelæggelsestørst?

Søren Pind. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvor er flyene?

Søren Pind

Forsvaret og vores positive forsvarsminister kunne 4. maj kundgøre, at et dannebrogsfarvet F-16 flyve ville overflyve Danmark. På nær Bornholm. Som begrundelser for ikke at overflyve den eneste landsdel i Kongeriget, der med våben i hånd har kæmpet sig tilbage til Danmark igen, og hvor Rønne og Nexø blev lagt i ruiner i 1945 af russiske bomber, mens resten af landet festede i frihedsrus, angav den altid venlige forsvarsminister Bramsen, at grundet Corona og beredskab kunne man ikke finde et fly til at overflyve Bornholm. Groft Sagt er forstemt og priser sig lykkeligt for, at russerne ikke er på vej. Igen …