Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Mon ikke Forsvaret skal lære at forsvare sig selv mod de indre fjender internt i forsvaret?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Uforsvarligt

Peter Nedergaard

Lige nu foregår der en retssag mod Forsvarets hærchef, som anklages for grov nepotisme, idet han angiveligt bl.a. har promoveret en kæreste på trods af vedkommendes manglende kvalifikationer. I begyndelsen af året offentliggjorde Rigsrevisionen en rapport om Forsvarets indkøb til vedligeholdelse. 54 ud 64 projekter levede ikke op til helt basale krav om dokumentation.

Formanden for rigsrevisorerne, Henrik Thorup, kaldte resultaterne for det værste, han havde set i sine 20 år som rigsrevisor. For helt nylig opdagede man så endnu en svindelsag, idet et af forsvarets vaskerier, som ligger i Taastrup, efter alt og dømme har svindlet og overfaktureret det danske forsvar for et tocifret millionbeløb.

Groft sagt undrer sig såre: Hvordan kan vi tro på, at Forsvaret kan forsvare os mod ydre fjender, når det ikke engang kan forsvare sig selv mod de indre internt i Forsvaret?

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Usandsynligt sandsynligt

Eva Selsing

Forvent på det bestemteste en anden coronabølge til efteråret! Det er, hvad vi kan udlede fra den seneste orakelseance med hr. Kåre Mølbak fra Det Arabiske Seruminstitut. Mølbak siger, at det er »usandsynligt«, at der kommer en anden bølge af coronavirus, hvilket må tolkes som et klart praj i retning af, at en anden bølge er på vej. Hvorfor nu det? Jo, vi må tage Mølbak egenartede kompetence i betragtning. Hvem husker ikke serummandens forsøg på at snige flokimmunitet ind som den selvfølgelige strategi, eller hans folkekære diktum om, at det er »totalt passé« at opspore og inddæmme smitte (hvilket myndighederne netop har gjort til officiel fremgangsmåde)?

Disse forhold gør, at det er klogest at ændre fortegn på alt, hvad der kommer af forudsigelser, analyser, vurderinger og formaninger fra denne kant. Så De kan godt begynde at hamstre strikketøj og dåsemad og brætspil og værnemidler (hvis ikke Heunicke har glemt at skaffe dem) til de regnfulde oktoberaftener.